• 2019 Toertocht "For old time(r)s sake"

  21 september 2019 Lions Toertocht: 'For old time(r)s sake'

  Lees meer...
 • Toertoch 2018

  De 3de Lions Toertocht "For old time(r)s sake" op 22 september: mooi succes!
  Een mooie opbrengst voor het goede doel:
  Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)!

  Lees meer...
 • Inschrijven Toertocht 2019

  21 september 2019: Toertocht 'For old time(r)s sake'

  Lees meer...

Goede Doelen

Hoewel Lions Club International al meer dan 100 jaar bestaat zijn wij in Putten slechts ‘jonkies’, wij doen pas 35 jaar mee in de (im)materiële ondersteuning van goede doelen in de regio Putten. Om u een indruk te geven hebben een samenvatting gemaakt van de doelen die we hebben ondersteund. Waarbij aangetekend moet worden dat er een groeiend aantal goede doelen zijn die de wens hebben om hieraan geen publicitaire uiting te geven. Uiteraard zijn deze doelen niet in dit overzicht opgenomen.

Uit alle lokale, regionale en landelijke doelen, hieronder een greep.

KIKA
KiKa financiert onderzoeken naar kinderkanker om de behandelingen te verbeteren. De Lions Club Putten “Arkemheen” doneerde in 2017 € 5.000 aan Kika als bijdrage aan het belangrijke werk dat zij doen. (www.kika.nl)

Stichting Jarige Job
Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-. Club Putten “Arkemheen” doneerde in 2016 € 5.000 als bijdrage voor een leuke verjaardag voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving. (www.stichtingjarigejob.nl)

KNGF Geleidehonden
De Lions Club Putten “Arkemheen” gaf ondersteuning aan deze organisatie die zich als doel stelt om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. (www.geleidehond.nl)

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Lions Club Putten “Arkemheen” geeft regelmatig ondersteuning aan de activiteieten van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. (www.zonnebloem.nl)

Het Colombinehuis
De Lions Club Putten “Arkemheen” gaf ondersteuning aan een vakantieverblijf in Biddinghuizen te Flevoland voor gezinnen met kinderen tot 21 jaar. Kinderen die om uiteenlopende redenen nauwelijks op vakantie kunnen, omdat ze een zware medische behandeling hebben gehad, rolstoelafhankelijk zijn, chronisch ziek zijn of onder zware emotionele druk leven. (www.colombinehuis.nl)

Putten’s Historisch Genootschap
De Lions Club Putten “Arkemheen” heeft met zijn ondersteuning het herstel en het onderhoud van de waterval aan de Engersteeg Putten mede mogelijk gemaakt.

Landgoed Schovenhorst
De Lions Club Putten “Arkemheen” hebben met vereende krachten het onderhoud en de reiniging van de Bostoren op het landgoed verzorgd. (www.schovenhorst.nl)

Putter Stoomgemaal
(www.putterstoomgemaal.nl)

Zorgboerderij
Onderhoud verzorgd (www.sgvt.nl)

Schaapskooi Ermelo
Bezoek schaapskooi Ermelo met ouderen uit de gemeente Putten.

Diverse activiteiten
De Lions Club Putten “Arkemheen” zamelen al jaren geld in met uiteenlopende activiteiten, teneinde de goede doelen te kunnen blijven ondersteunen. Deze activiteiten zijn niet alleen voor de lokale gemeenschap maar ook samen met weldoeners (vrijwilligers, sponsoren, winkeliers, ondernemers, verenigingen, scholen etcetera) in Putten. Enkele voorbeelden zijn: Lions Veilingdiners, Lions Hole-in-One Events, Lions Polo & Country Fair, jaarlijkse Lions wijnproeverijen, Cultureel Zomerfestival op Schovenhorst en de Lions waterpolowedstrijd.